Trokaristiretki

Trokaristiretki soittaa suomenkielistä 20- ja 30-luvun tanssimusiikkia täysin uudelleen sovitettuna. Eikös kuulostakin arveluttavalta? Sitähän se epäilemättä on. Varsinkin kun vanhoja sävelaarteita versioidaan surutta mm. melodisen hevin, raskaan rockin, skan, reggaen ja latinorytmien tahdeissa. Ja useimmiten tyylilaji vaihtelee kappaleiden aikana.

Olisitte heti sanoneet, että soitatte tämmöistä!
— Iloinen baarin omistaja keikan jälkeen

Tavoitteenamme on tuoda vanhaa musiikkia uusiin korviin ja uusia näkemyksiä vanhoihin korviin. 20- ja 30-luvun iskelmämusiikin erityinen piirre oli panostaminen hienoihin sävelkulkuihin ja taitavaan ja monipuoliseen soitantaan. Kappaleita ei rakennettu vain laulumelodian varaan, vaan laulajan ääni oli yksi instrumentti muiden joukossa. Kappaleissa saattoi sujuvasti olla minuutin mittainen instrumentaali-osio, joka täytetiin hienoilla melodioilla ja virtuoosimaisilla sooloilla. Se oli tanssimusiikkia parketeille ja kappaleet soivatkin ahkerasti tanssilavoilla tänäkin päivänä. Sopivasti poissa nuorempien ikäpolvien korvista, sillä eihän se niitä kiinnosta.

Vai kiinnostaisiko sittenkin?

Ensin kuuntelin, että eihän näitä näin voi soittaa. Mutta keikan aikana tajusin, että näinhän näitä nimenomaan pitää soittaa!”
— Pitkän linjan tanssimuusikko

Mitä jos kaiken voisi tehdä toisella tavalla? Jos samat melodiat ajetaan särökitaran läpi, rytmipuoli jytisee uhmakkaasti, basso tuntuu rintalastassa ja kumarruksena esikuville, äänimaisema kruunataan haitarilla? Ja voisiko vanhoja kappaleita risteyttää uusien kappaleiden kanssa? Vastauksena näihin kysymyksiin Vahtimestari -jenkka on saanut uuden ystävän Greendayn Peacemakeristä, Motörhead ottaa mittaa Dallapesta ja Beatles syleilee Tauno Paloa.

Miksi teidän pitää pilata nämä kappaleet tällä tavalla!
— Hanuristi, joka marssi tuohtuneena ulos keikalta

Kyllä - se on yhtä sekopäistä kuin miltä se kuulostaa, mutta myös niin energistä, yllättävää, mielenkiintoista ja groovaavaa.

Ellet usko …

Ja jos meitse sanoo, että tämä oli kova bändi niin teidän ei auta kuin uskoa. Oli s...nan kova bändi eli meni melko korkeelle hyvien kuulemieni bändien listalla.
— Kuulijan näkemys Facebookissa
 

LIVE VIDEO

JÄLLEEN SOITTAA DALLAPE - KORPIROCK WINTER2015